Fjalimi i Enver Hoxhës që tronditi Jugosllavinë: Dërguat 60 mijë ushtarë serbë për të vrarë kosovarët (Video)

Në një fjalim të rrallë e të gjatë ish udhëheqësi komunist, Enver Hoxha kishte dënuar sulmet e ish Jugosllavisë ndaj Kosovës.

Në këtë fjalim Enver Hoxha ua bën me dije siç i quan ai serbomëdhenjëve se shqiptarët e Kosovës nuk janë vetëm, dhe se për ta do të ngritet në këmbë e gjithë Shqipëria,transmeton InfoPress.

“Ne ju themi serbomëdhenjve, miqve të sigurt e të fshehë të rusëve, se dy rrugë ka: revizionist rus e bullgar, që po sulmojnë Shqipërinë për të dal në pjesën e Adriatikut tonë:njëra është rruga e Vardarit dhe Kosovës dhe tjetra kanali i Otrantos .

Në rastin e parë pa më të voglin dyshim, gjithë populli shqiptar që jeton në Kosovë e në viset tjera të Jugosllavisë, që nga Shkupi e Kaçaniku, nga Tetova e Gostivari nga Llapi e Plava e Gucia do të ngritën në këmbë, do t’i presin agresorët.

Zjarret do të nxitet e gjithë Jugosllavia dhe invadorët, revizionistët ruso- bullgar, po të arrijnë në alpet tona, do të vijnë si nazistët gjerman kur dolën nga Stalingradi”, ka thënë ndër të tjera Hoxha në atë kohë. /Gazeta InfoPress

Për më shumë ndiqni videon:

Fjalim i Enver Hoxhes qe Tronditi Boten ..

Posted by Gazeta Jone on Sunday, June 12, 2016

Related Articles

One Comment

  1. Edhe pse ishte diktator ndaj popullit te ved paska merita per kundershrtim te hapur ndaj rusofilve, serbofilve dhe bullgarve expanzjonst. Me kujtohet faremire kur Tita i ju pergjigj Enver Hoxhes me keto fjale
    Qka po valvon me ate shpate te dryshkur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close